Stem nu! Op welke plek zet jij dit project?

Zet dit project op de

plek in jouw top 3 en stem!

Villa Berkel

Nieuwe Warande, Berkel-Enschot


Ontwerp
BAAS architecten

Jaar
april 2021

Opdrachtgever
Particulier

Ontwikkelaar
N.v.t.

Landschap architect
N.v.t.

Uitvoerder
KG Staalframebouw
Fotograaf: Studio de Nooyer

Het ontwerp van deze exclusieve villa in de Nieuwe Warande (Berkel-Enschot) is gebaseerd op drie essentiële elementen: licht, lucht en ruimte. Deze waren niet alleen de wensen van de opdrachtgever, maar ook de kernwaarden die als leidraad dienden bij het creëren van dit stijlvolle thuis.

Elke kamer en gang in de villa biedt een ongehinderd zicht op de buitenruimte, wat werd bereikt door slim gebruik te maken van transparantie en openheid. Bij binnenkomst wordt men begroet door een vide, wat een gevoel van ruimtelijkheid en lichtheid geeft aan de entree.

In de woonkamer heerst een geborgen sfeer, ondanks de open gevel die uitkijkt op de achtertuin. Dit gevoel van geborgenheid wordt versterkt door de doordachte indeling en materialen, die warmte en comfort uitstralen. Tegelijkertijd biedt de aangrenzende kantoorruimte een panoramisch uitzicht op de voortuin, waardoor de bewoners voortdurend verbonden blijven met de omgeving.

De leefkeuken vormt het hart van de villa, een grote open ruimte waar functionaliteit en esthetiek samenkomen. Een opvallend kenmerk is het "intern" volume achter het kookeiland, waarin de keukenwand en trap zijn geïntegreerd. Dit volume is aan twee zijden open en toegankelijk, waardoor het ruimtelijke en luchtige gevoel wordt versterkt. Het resultaat is een dynamische ruimte die uitnodigt tot interactie en beweging.

Ook de esthetische vormgeving van de villa is nauw verbonden met het concept van licht, lucht en ruimte. Door gebruik te maken van doorlopende lijnen en afgeronde intersecties, wordt een gevoel van vloeiendheid en continuïteit gecreëerd. Deze vloeiende lijnen benadrukken niet alleen de ruimtelijkheid van de villa, maar versterken ook de visuele connectie tussen binnen en buiten.

Elk aspect van het ontwerp is zorgvuldig overwogen om een harmonieus geheel te creëren waarin de architectonische en functionele aspecten elkaar versterken. Door te spelen met licht, lucht en ruimte is een villa ontstaan die niet alleen voldoet aan de wensen van de opdrachtgever, maar ook een inspirerende en uitnodigende leefomgeving biedt.


Locatie