Veelgestelde vragen

Wie mag projecten indienen?

Projecten kunnen worden ingediend door architecten, opdrachtgevers, bouwers, adviseurs, bewoners en de gemeente Tilburg.

Wat voor projecten kunnen meedoen?

Projecten komen voor de Tilburg Architectuurprijs 2024 in aanmerking als ze tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023 zijn opgeleverd. De projecten moeten binnen de grenzen van gemeente Tilburg liggen, dus inclusief de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

Bouwprojecten in alle soorten en maten kunnen meedoen: gebouwen en bruggen, een herbestemming, een landschapsontwerp en alles ertussenin. Extra aandacht besteden we aan de sociale en duurzame impact van het project op haar omgeving en de gemeente. Ook moet een ontwerper die ingeschreven staat in het Nederlands architectenregister (of een buitenlandse equivalent daarvan) volwaardig betrokken zijn bij het project.

Hoe dien ik een project in?

In het aanmeldformulier vind je alle benodigde informatie en documenten voor het indienen van een project. Let op: zorg voor juiste en volledige informatie: een leesbare projectomschrijving, vijf hoogwaardige foto’s van het project en een pdf met tekeningen. Op basis hiervan selecteert de vakjury de nominaties.

Naar het aanmeldformulier

Tot wanneer kan ik een project indienen?

Dien projecten in vóór 15 april 2024. Vul het aanmeldformulier in en zorg voor juiste en volledige informatie: een leesbare projectomschrijving, vijf hoogwaardige foto’s van het project en een pdf met tekeningen. Op basis hiervan selecteert de vakjury de nominaties.

Naar het aanmeldformulier

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 14 juni 2024 in de LocHal te Tilburg. Na deze eerste editie keert de prijs tweejaarlijks terug. De prijsuitreiking is altijd voor of tijdens de Dag van de Architectuur.

Welke prijzen zijn er?

Er is een vakjuryprijs en een publieksprijs. Voor de vakjuryprijs stelt CAST elke editie samen met een collega-instelling uit een andere stad een onafhankelijke vakjury samen. Voor de publieksprijs kunnen alle inwoners van gemeente Tilburg en iedereen die architectuur in Tilburg een warm hart toedraagt, van 16 mei tot en met 12 juni 2024 via deze website stemmen op drie favoriete projecten.

Waar kan ik met andere vragen terecht?

Heb je een vraag over de Tilburg Architectuurprijs? Neem dan gerust contact met ons op via post@tilburgarchitectuurprijs.nl.